O meni

Ćao, ja sam Neli!

Uređivanje prostora u kome živimo, te boje i forme u kojima bitišemo, oduvek me je intrigiralo. Stoga, kao mladoj, bila mi je želja da postanem super veliki arhitekta i da ispoljim moju kreativnost na taj način. Svi smo mi arhitekte svog života, no o tome nešto kasnije. Moje putovanje do realizacije tog sna nije bilo lako, ali da nije bilo tako, ne bih bila ono ko sam sada!

Pokušala sam dva puta da upišem arhitekturu u Beogradu, ali bezuspešno… i dok su mi svi bili krivi što je nisam upisala, onako razočarana i tužna, neko veći je imao kreativniji plan za mene, smeškao se odozgo i govorio: “Čekaj malena, imam nešto mnogo bolje za tebe”.

Mlada i nesvesna nastavila sam dalje, ne odustajući od mog sna, ne sluteći da je to samo početak mog dugog putovanja.

Posle završene Više arhitektonske škole u Beogradu odlučila sam da studije nastavim u Italiji / Veneciji.

Tamo sam završila fakultet i upoznala moju ljubav.

Počela sam da radim, ali nešto nije štimalo. Jednostavno to nisam bila ja. Na samu pomisao da ću morati ceo život da provedem u nekoj kancelariji od 9-17 mi je izazivalo mučninu u stomaku. Cela ona kreativnost, boje i oblici su nestali kao da ih nikad nije ni bilo…

Nemoguće da je život ovako zamišljen, mora da postoji nešto bolje. Nisam mogla da poverujem u ono što mi je društvo nametalo.

Tada  sam krenula da postavljam pitanja o Smislu Života i mojoj Svrsi. Misao da sam se rodila kako bih radila kao i većina, udala se i rodila decu uopšte nije rezonovala sa mnom. Nisam mogla da se pomirim sa idejom da živim SVOJ život kako bih zadovoljila TUĐE potrebe i standarde.

To nisam ja i to nije moja priroda. Imala sam veliku potrebu da spoznam koja je moja Misija i tada kreće moje putovanje.

Još kao mala uvek sam pratila moj intuitivni kod i osluškivala moju senzibilnost. Nešto u meni me je teralo da krenem alternativnim putem. Taj put nije bio lak i često sam nailazila na negodovanje.

S vremena na vreme bih čula “Spusti se na zemlju”, ali nisam mogla da idem protiv mojih potreba i autentičnosti.

Nesvesno, tada sam krenula na put istraživanja i spoznaje. Jedino što sam znala jeste da moja duša želi da idem tim putem. Mnogo toga sam naučila, spoznala, probala i odbacila ono što mi više nije bilo potrebno.

Kroz smeh i kroz plač sam upoznala sebe još više. Prihvatila delove sebe koje sam dugo odbacivala i krenula u zagrljaj životu.

Nisam mogla da izdam moju veru da život može biti i drugačiji, da može biti lepši, da može biti kreativniji. Svemu tome mi dajemo boje i mi kreiramo.

Počela sam da se interesujem za zdravu hranu i 4 godine sam bila na sirovoj veganskoj ishrani, otvorila blog na italijanskom https://nelisraw.blogspot.com i držala radionice.

Mislela sam da će mi ta vrsta ishrane obezbediti zdravlje.

Što se naravno nije desilo, preko manje narušene ravnoteže u mom zdravlju, spoznala sam da zdravlje zavisi od mnogih faktora i tada sam se približili hoplističkom pristupu. Mi smo kompleksna bića koja imaju um, telo i dušu i sva tri utiču na naše zdravlje.

Završila sam razne obuke i škole.

Kako sam duša koja je u konstatnoj evoluciji, ispirisana diplomom arhitekte, osnovala sam svoj brend – Architect of life, gde sam spojila svo znanje koje sam do sada skupila, ostajući otvorena da ga još proširim i nadgradim.

Architect of life je brend koji pomaže ljudima da kroz Lakoću spoznaju sebe i da na svoj autentičan način žive srećan život.

EDUKACIJA KOJU SAM POHAĐALA

  • Hipnoterapeut Olisticke Hipnoze /  Milano
  • Trener za lični razvoj /  Milano
  • Čitanje Akaša Zapisa / Trevizo
  • Reiki Usui ® 1 nivo / Trevizo
  • Praktičar planetarna refleksologija / Trevizo
  • Diplomirani arhitekta IUAV / Venecija
  • Viša arhitektonska škola / Beograd

Ako bih sebe mogla da opišem u jednoj rečenici, to bi bilo:

Ja sam večiti istrazivač duše i života, ostajući verna mojoj autentičnosti.