Upoznaj svoje emocije i upoznaćeš sebe!

Emocijije su jezik naše Duše, ali isto tako refleksija naših podsvesnih programa. Emocije su naš kompas.

Kroz nas protiče vitalna energija, emocije nisu ništa drugo nego energija koja se kreće u nama i kroz nas.

Ukoliko potiskujemo odredjene emocije, mi ustvari potiskujemo energiju koja ostaje zaglavljena u našem telu. Sve što je ustajalo, stvara buđ i tako nastaje bolest. Ta energija toksikuje naše telo.

Svaka emocija je deo nas i ukoliko mi potiskujemo određenu vrstu emocije, mi u stvari odbacujemo i poričemo jedan deo sebe.

Samo onda kad pružimo pažnju našim emocijama, kada ih prihvatimo onda ih oslobađamo i trasformišemo. Tada postajemo slobodni…

Sve do tada emocije upravljaju nama na nesvesnom nivou.

Mnogi ljudi koriste razna sredstva kako bi pobegli od svojih emocija: shoping,  žurke, alkohol, droga, dizanje vibracije, vizulizacija, menjanje fokusa….

 

 

“IGNORISANJE EMOCIJA JE ISTO KAO DA SE NALAZIMO U ŠUMI I NE GLEDAMO U KOMPAS KOJI SE NALAZI U NAŠOJ TORBI”

 

 

Kako nastaju emocije?

Kažu da naše misli proizvode naše emocije, pa nije uvek baš tako……

Um je jedno, telo je drugo, a duša je treće i sva tri dela utiču na to kakve ćemo emocije osećati. To jest um i telo su deo duše.

Nije isto da li je misao proizvod uma, što veoma često se dešava da je um pod uticajem kolektivne svesti ili kad je misao program koji se ponavlja.

To je obično neka trauma iz detinjstva, neka situacija koja nam je izazvala nelagodnu emociju i mi nismo znali kako da se nosimo sa tom emocijom, pa smo je potisnuli, ona je ostala zaglavljena u našem telu, ta emocija (podsvesni program) uzrokuje u nama odredjene misli, koje proizvode istu tu emociju.

Naše telo je naša podsvest, nešto što ponovimo više puta postaje navika i to naše telo usvaja, tako da na kraju naše telo nam govori kako da se ponašamo i osećamo, jer je usvojilo naviku. To je isto kad naučimo da vozimo biciklu, naše telo samo automatski vozi biciklu, isto je tako i sa nekim našim emocijama, tako da ovde nisu naše misli proizvele emociju, već je to program koji se ponavlja godinama.

U ovom slučaju ne treba da POMERAMO fokus, već da posmatramo te misli, da stavimo fokus na mehanizam koji se ponavlja, na emociju koja se rađa i da spoznamo kada je nastala ta emocija, to je obično u dobu detinjstva.

Svaka emocija koja je potisnuta i zaglavljena u našem telu, želi da bude oslobođena, da izađe na površinu, kao plovak kad stavimo u vodu, uvek izađe na površinu vode. Te potisnute emocije će privlačiti određene situacije u našem životu, koje će samo predstavljati refleksiju onoga što nosimo u sebi i što treba da otpustimo i očistimo. Takve situacije su samo okidač potisnutih emocija.

Kada nam se približava neka opasna situacija, mi intuitivno možemo da osetimo, tu emociju prvo osetimo u telu, pa onda iz tela se šalje informacija u mozak i onda nastaje misao.

 

“TVOJA EMOCIJA JE TVOJ NAJBOLJI DRUG”

 

Zato je bitno da se povežemo i osvestimo svoje emocije, jer iza svake naše potisnute emocije stoji uverenje i podsvesni program. Često nije dovoljno da samo afirmišemo ili vizuliziramo i da na taj način otpustimo podsvesne programe. 

Naša Duša komunicira sa nama preko naših emocija.

Kada se trudimo da se uklopimo u sistem, da zadovoljim očekivanja društva oko nas i potiskujemo naše potrebe, ignorišemo naše emocije, mi se tada udaljavamo od naše Duše.

Svaka Duša ima svoju vibraciju, na osnovu te vibracije pre rođenja se biraju roditelji koji imaju sličnu vibraciju naše duše. Svaka Duša nosi svoju energiju, neki put deo te energije može biti težak, jer nije nešto očistila, otpustila, nešto što nosi iz prošlih života.

To mogu biti razne traume, a isto tako i uverenja koja Duša ima.

Na osnvu tih uverenja i energije koje Duša ima će privlačiti odredjene situacije u životu, koje će predstavljati samo ogledalo onoga što Duša treba da očisti i otpusti. Tako da misli mogu da budu posledica memorije koju Duša nosi.

Život nije ono što nam se dešava, već kako mi reagujemo na to.

Od nas zavisi da li ćemo na određenu situaciju gledati kao na blagodet koji nam govori šta možemo da otpustimo i šta nam više ne služi.

Podelite prilog sa prijateljima!
1 Comment
  • Dusanka Nikolic
    Posted at 22:32h, 02 октобра Одговори

    Jako dobro objasnjeno! Hvala Univerzumu da postoje duse kao sto si ti, koje su shvatile. Hvala ti sto delis ovo sa ljudima, ovo je najpotrebnije da se zna i od malena decu ovome treba uciti. Ovo je ono najvaznije osnovno,prvo sto moramo znati o nama samima. Bravo !

Post A Comment

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.